Nieuws:

Hart voor Lopik in Het Kontakt

Hart voor een trots en zelfstandig Lopik

Hart voor Lopik is tegen de voorgenomen fusieplannen van de gemeente Lopik. Met Yvonne Slob aan het roer wil de enige lokale partij in de gemeente dat de negen kernen samen doorgaan als zelfstandige gemeente, een standpunt dat zij deelt met de gecombineerde lijst SGP/ChristenUnie.

De partij telt nu slechts een enkel raadslid, maar als het aan Slob – en de kiezers – ligt, komt daar na de raadsverkiezingen in maart verandering in. Met een luisterend oor naar alle inwoners toe gaat de fractievoorzitter, die inmiddels van diverse leden ondersteuning krijgt, aan de slag, waarbij alleen de belangen van de inwoners en ondernemers van de gemeente tellen. Yvonne Slob geeft aan dat Hart voor Lopik de belangen op politiek onafhankelijke basis behartigt. ‘’Wij kunnen per punt beoordelen wat het beste is voor Lopik en hoeven daar de standpunten van een landelijke partij niet bij te betrekken.”
Op haar onlangs gelanceerde website maakt Hart voor Lopik haar plannen kenbaar. ‘’Wij willen ervoor zorg dragen dat alle inwoners van de gemeente in een optimaal leefklimaat en met veel plezier in een van de negen kernen kunnen wonen’’, zegt Slob resoluut. ‘’Wij stemden niet voor het spoor dat moet leiden tot een samengaan met andere gemeentes. Lopik is in staat om als zelfstandige gemeente verder te gaan. Dit jaar werd bekend dat 75% van de gemeenten in Nederland een begrotingstekort heeft. Geldproblemen zijn dus niet uniek. Een fusie lijkt vaak het enig juiste antwoord op geldtekort. In de praktijk blijkt keer op keer dat samenvoegen van gemeenten niet leidt tot lagere kosten. Integendeel!”
De fractievoorzitter van Hart voor Lopik hoopt dat de aankomende gemeenteraadsverkiezing voor de partij meer raadszetels gaat opleveren en dat er dan een samenstelling ontstaat die meer zeggenschap krijgt over de zelfstandigheid. De vraag over het al dan niet fuseren ligt straks immers voor aan de nieuwe raad. Daarbij gaat Hart voor Lopik voor voldoende woningen voor jong en oud, voor een (verkeers)veilige gemeente, voor behoud van de leefbaarheid van de negen kernen en van het mooie landschap. ‘’Die waardevolle punten moet in stand blijven, maar dan wel in een zelfstandige gemeente met trotse inwoners.’’

https://www.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/algemeen/297820/hart-voor-een-trots-en-zelfstandig-lopik

9 december 2021
Yvonne Slob