Kandidaten

Bestuursleden:

Voorzitter: Yvonne Slob
Penningmeester en secretaris: Gerrit Slob

De bestuursleden ontvangen geen vergoeding. 

Raads- en commissieleden ontvangen een vergoeding conform de wet-en regelgeving.

Onderstaand een voorstelrondje van een aantal van onze kandidaten.

Onze kandidatenlijst bestaat uit: 1. Yvonne Slob (Lopikerkapel), 2. Lucie van Engelen-de Bruijn (Uitweg), 3. Luca van Beek (Cabauw), 4. Marieke Pekelharing-van Eijndhoven (Lopikerkapel), 5. Gerrit Slob (Lopik), 6. Corrinne Dubbelman (Lopik), 7. Hester Graeler (Benschop), 8. Marrije Dubbelman-van Esch (Benschop) en 9. Robert Scheerboom (Lopikerkapel). 

Yvonne Slob, nr. 1

fractievoorzitter

Vanaf mijn geboorte (in 1987) tot 2019 woonde ik op Lopik-Dorp. Wij woonden tegenover het zwembad; wat heb ik daar als kind veel tijd doorgebracht. Vanaf 2019 woon ik met mijn vriend in Lopikerkapel en in 2021 is daar ons zoontje bij gekomen. Hoewel ik mijn (rechten)studies in Utrecht en Rotterdam volgde, heb ik altijd in onze fijne gemeente gewoond.

Inmiddels zit ik alweer bijna 4 jaar in de gemeenteraad van Lopik. Met veel plezier neem ik deel aan de lokale politiek en sinds ik mijn eigen partij heb, kan ik geheel los van de landelijke politiek, per punt beoordelen wat goed is voor Lopik. Dat ervaar ik als grote meerwaarde. Ik vind het erg belangrijk om in overleg te treden met de inwoners en met elkaar te spreken over de standpunten, hoe groot of klein een onderwerp ook lijkt te zijn. De inwoners zoek ik regelmatig op en inmiddels weten ze mij ook te vinden en word ik regelmatig voorzien van waardevolle input.

In mijn dagelijks leven treed ik op als letselschadeadvocaat voor slachtoffers van bijvoorbeeld verkeers- en arbeidsongevallen. Ook sta ik veteranen en politiemensen bij die tijdens hun werk psychisch, dan wel fysiek letsel hebben opgelopen. Het vele lezen ben ik vanuit mijn werk wel gewend, dus voor een lang (beleids-)stuk deins ik niet terug.

Ik hoop mij de komende jaren met Hart voor Lopik weer in te mogen zetten voor onze mooie gemeente, waarbij enkel het belang van de inwoners en ondernemers van de gemeente Lopik telt!

Lucie van Engelen-de Bruijn, nr. 2

Ik ben geboren (in 1977) en getogen in Zeeuws-Vlaanderen. Tijdens mijn studie geneeskunde woonde ik in en om Maastricht. Na een korte terugkeer naar Zeeuws-Vlaanderen ben ik vanwege de liefde (ik ben getrouwd met René) naar Lopik gekomen. Een prachtige gemeente waar ik me al snel thuis voelde. Vooral ook omdat eigenlijk iedereen elkaar gedag zegt, wat vind ik dat een hartelijke gewoonte! Na ruim 12 jaar op Lopik-dorp te hebben gewoond, wonen mijn man en ik sinds begin 2020 in Uitweg.

Tot nu toe ben ik alleen op de achtergrond bij de politiek betrokken geweest. Als kind al toen ik mijn vader mocht helpen met het rondbrengen van de flyers (hij was lid van een lokale fractie). Sinds 5 jaar ben ik lid van de Adviesraad Sociaal Domein Lopik, waarbij ik de de afgelopen 2 jaar voorzitter ben geweest.

Omdat ik merkte dat ik steeds meer interesse kreeg in de (lokale) politiek, en omdat ik vind dat er ook nog wel het nodige verbeterd kan worden, maak ik nu de volgende stap: actief deelnemen aan de lokale politieke partij Hart voor Lopik. Ik vind het een voorrecht dat we met onze partij de inwoners mogen vertegenwoordigen, en ik wil graag dat onze standpunten gevormd worden door informatie, de standpunten en de meningen die we van inwoners te horen krijgen.

Mijn interessegebieden zijn met name zorg en welzijn, jongeren en ouderen, en wonen.

Ik hoop dat ik met uw steun mij mag inzetten voor alle inwoners van de mooie gemeente Lopik.

Luca van Beek, nr. 3

Ik ben geboren en getogen in Cabauw (op 27 februari 2002). Ik ben dus ook pas 19 jaar oud! Mijn hele leven woon ik al in het centrum van Cabauw. Hier heb ik vroeger dan ook veel gespeeld in de speeltuin en op het voetbalplein (die er nu helaas niet meer zijn).

In 2021 heb ik mijn diploma op het MBO gehaald. Daar heb ik van alles geleerd op het gebied van voeding en het ondernemen in de voedingsbranche. Op dit moment ben ik leidinggevende bij het Vermaat restaurant in Nieuwegein. Ook doe ik elke vrijdagavond vrijwilligerswerk bij Jong Nederland. Ik doe dan spellen met de jongeren in ’t Gossie en we proberen er elke avond weer een feest van te maken.

 

Ik ben al lang geïnteresseerd in de politiek. Vooral lokaal vind ik het erg belangrijk dat er goed wordt nagedacht over de toekomst van de gemeente Lopik. We moeten ervoor zorgen dat er ook voor de jongeren genoeg te doen blijft in Lopik. Het is van belang dat er ook voor de jongeren voldoende betaalbare woningen zijn, zodat iedereen die in deze mooie gemeente wil blijven wonen dat ook kan doen. Dit is voor mij dan ook de reden dat ik geïnteresseerd ben in de politiek. Ik wil mij hier graag hard voor maken met Hart voor Lopik!

Ik hoop dan ook dat alle jongeren gaan stemmen en hun stem laten horen.

Gerrit Slob, nr. 5

secretaris en penningmeester

Ik ben geboren en getogen in Lopik (in april 1952) op de Rolafweg-Noord. Na ons trouwen zijn mijn vrouw Loes en ik op de Anjerhof, tegenover het zwembad, gaan wonen. We hebben hier samen met onze dochter veel gebruik van gemaakt. Na ruim 20 jaar daar te hebben gewoond zijn we verhuisd naar het Oosterhoffpark waar we nog steeds met veel plezier wonen!

Na een aantal jaren als supermarktmanager werkzaam te zijn geweest in Schoonhoven en Woerden ben ik overgestapt naar een financiële functie. Ik ben begonnen bij de bibliotheekcentrale (PBC), overgestapt naar Rijkswaterstaat en daarna bij een gemeenschappelijke regeling (BRU). Tot aan mijn pensioen heb ik gewerkt voor de provincie Utrecht. Ook ben ik een aantal jaren als penningmeester actief geweest voor de bibliotheek Lopik.

Ik zie het als een leuke uitdaging om Hart voor Lopik te gaan ondersteunen (als secretaris en penningmeester) en ons sterk te maken voor de belangen van de lokale gemeenschap van onze mooie gemeente Lopik met zijn prachtige kernen.